Duurzaam wonen

De komende jaren werken wij aan de verbetering van de energielabels van onze woningen. Het comfort van wonen moet omhoog en het verbruik omlaag. Dit is het grootste duurzaamheidsproject van Rochdale tot nu toe. Ongeveer 5.500 woningen die nu nog een slecht energielabel verbeteren we komende jaren: energiebesparing en duurzaamheid staan hoog op de agenda van Rochdale.

Een groot aantal van onze woningen heeft nu nog een matig, tot slecht energielabel (F- en G-label). Ons doel is om voor 2020 alle woningen met deze slechte labels aan te pakken en weg te werken.

Welke energielabels zijn er voor woningen?

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, helemaal niet zuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Een energiezuinige woning heeft goede isolatie, dubbel glas en een energiezuinige verwarmingsketel. Hoe beter het label hoe meer maatregelen zijn genomen om de woning te isoleren.

Waarom een energielabel?

Met een energie-index, ook wel energielabel genoemd, is in één oogopslag te zien of een woning zuinig of niet is. Het energielabel geeft aan hoe goed een woning is geïsoleerd en hoe zuinig installaties zijn. Een zuinige woning betekent meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu en mogelijk beter voor uw portemonnee. De energierekening hangt ook af of u zuinig stookt, hoeveel warm water u gebruikt, hoeveel apparaten u heeft en hoe intensief u die gebruikt. In vergelijkbare woningen met eenzelfde energielabel kan daarom het energieverbruik toch verschillend zijn.

Onderzoek

Om te weten welk energielabel uw woning heeft, en of uw woning energiezuinig is of niet, doen we onderzoek. Dat doen we samen met drie aannemers: Logchies, Van Wijnen en Weijman. We hopen met deze samenwerking ervaring op te doen en inzicht te krijgen op het gebied van technische mogelijkheden, proces- en uitvoeringskosten en het communicatieproces met bewoners. Begin 2017 ondertekenden Rochdale en deze aannemers een ketenovereenkomst hiervoor.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden