Nieuwe huurprijs per 1 juli

Publicatiedatum: 20-04-2020

Ieder jaar op 1 juli past Rochdale de huur aan. In een persoonlijke brief lezen huurders wat hun nieuwe huurprijs is. De meeste mensen gaan meer huur betalen.

We vinden het belangrijk dat wonen voor iedereen betaalbaar is en blijft. Huurders die op dit moment veel huur betalen, krijgen daarom weinig tot geen huurverhoging. Huurders met een lage huurprijs krijgen een hoger percentage aan huurverhoging.

Huurtoeslag

Ontvangt u huurtoeslag? Geef uw nieuwe rekenhuur dan door aan de Belastingdienst. Een deel van de huurverhoging kunt u namelijk terugkrijgen via de huurtoeslag. Uw rekenhuur vindt u in uw persoonlijke brief. 

Huurbevriezing of huurverlaging

Heeft u een laag inkomen en betaalt u in verhouding veel huur? Dan kan uw huurprijs misschien hetzelfde blijven (huurbevriezing) of lager worden (huurverlaging). Dit hangt af van uw inkomen, uw huurprijs en het aantal mensen waar u mee woont. Bekijk of u in aanmerking komt.

Huurverhoging in coronacrisis

Het coronavirus beïnvloedt ons dagelijks leven sterk. Toch voeren we de jaarlijkse huurverhoging door, om woningen zoals die van u te kunnen onderhouden, verbeteren en te verduurzamen. En om nieuwe woningen te kunnen bouwen voor mensen die een woning zoeken. We verdelen de huurverhoging zo eerlijk mogelijk: mensen die in verhouding al veel huur betalen, krijgen weinig tot geen verhoging. En huurders met een laag inkomen en een relatief hoge huur, komen in aanmerking voor huurverlaging of huurbevriezing.  

Tijdelijk wegvallen inkomen

Uw inkomen kan door de coronacrisis tijdelijk dalen of zelfs helemaal wegvallen, waardoor u uw huur mogelijk niet (op tijd) kunt betalen. Neem in dat geval contact met ons op via 020 215 00 00. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.

Meer informatie

In onderstaand filmpje ontdekt u meer over de huurverhoging bij Rochdale en wat het voor u betekent. Meer informatie? Alles over uw nieuwe huurprijs, huurbevriezing en huurverlaging, bezwaar maken en meer leest u in het online magazine Huurverhoging 2020Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden